Сорос и неговите приближени удариха на камък  Президентът на Ел

...
Сорос и неговите приближени удариха на камък  Президентът на Ел
Коментари Харесай

Как Букеле от Ел Салвадор зашлеви шамар на глобалния елит

Сорос и неговите доближени удариха на камък 

Президентът на Ел Салвадор Наиб Букеле, който бе определен с цели 84% от гласовете, към този момент е международен феномен. За 4 години той трансформира Ел Салвадор от най-опасната страна в света до най-безопасната. Преди няколко дни в една историческа тирада пред най-голямата консервативна конференция в Съединени американски щати той разкри по какъв начин е постигнал това - с опълчване на световния хайлайф и изключително на Сорос и НПО-тата. Всякакви мои думи са непотребни пред гениалната му тирада, тъй че дано просто ви преведа най-важните елементи от речта му:

“Неизбраните бюрократи желаят да вкарат законите. Кой ги е избрал? Те нямат либерален мандат. Ако желаят място на масата, би трябвало да отидат на избори. Нека хората гласоподават! Няма да им хареса резултата, обаче, в случай че изборите са почтени и свободни. Кой избра Сорос, да диктува законите и политиката? Защо се усеща, че може да си прокарва идеологията? Нека ви кажа нещо - Сорос и неговите доближени удариха на камък в Ел Салвадор. Благодаря на Господ, салвадорците към този момент са ваксинирани против Сорос. Никой към този момент не има вяра на неговите неистини там. Ние имахме почтени и свободни избори и спечелихме с над 84% от гласовете. ”

Всъщност, Букеле даже икономисва доста от своята битка, която фактически си коства да се наблюдава - през 2021 Съединени американски щати трансферира пари от финансовата помощ на страната, към публичния бранш (НПО-та). Това се случва малко откакто Джо Байдън, тогавашният президент на Съединени американски щати, отхвърля да се срещне с него - макар, че някогашният президент Доналд Тръмп е бил в доста положителни връзки и се е радвал на дейностите на Букеле.

Много от хората на Букеле са включени в лист за корупция, което Съединени американски щати употребяват като опрощение да финансират НПО-та. Букеле обществено упреква двама депутата, че се пробват да отделят половината му политическа група и да го оставят без власт. Според него посолството на Съединени американски щати прави тази самодейност. Те отхвърлят, само че двамата депутата са изключени от политическата си група и държавното управление се избавя. Благодарение на това, Букеле съумява да прокара закон срещу задграничните сътрудници. 91 акаунта в обществените мрежи на публицисти и деятели са неразрешени, което директно разрешава на президента да прокара своите начинания.

“Хората в Ел Салвадор се разсъниха. Вие също можете. Глобалният хайлайф чува нашият триумф и го е боязън от вашият. Свободният избор на хората да избират своите водачи е нещо, което те ненавиждат, тъй като не могат да го управляват. Вие това сте го изпитали в Съединени американски щати. Глобалният хайлайф управляват главните медии, финансират акции, прокурори. Те се възползват от властта си, атакуват политически съперници. Ние в Ел Салвадор не използваме правосъдната система като оръжие. Нещо, което на вас ви звучи познато, само че ние не го вършим там. Кой най-после се оказва деспот? Глобалният хайлайф в медиите работи дружно, те пускат едни и същи истории, фотоси, да си прокарват концепциите. Вие знаете защо става въпрос тук в Съединени американски щати, ние също се борихме с това в Ел Салвадор. ”

“Институциите бяха направени да служат на хората, а не противоположното. Например финансовата обстановка. Когато приказвам с консервативните ми другари, те споделят, че казусът е високи налози. Но те бъркат. Да, налозите тук са високи, прави сте, само че не това е същинския проблем. Проблемът не е самите налози, а това, че те не финансират държавното управление. Дори тези високи налози, по-високи от доста други места в света, не финансират държавното управление. Правителството се финансира от държавни облигации. И кой ги купува? Предимно федералния запас. А по какъв начин федералния запас ги купува? Като принтира пари. Какво има зад парите? Държавните облигации. Тоест, финансира държавното управление, като отпечатваш пари от нищото. И някой ще пита - в случай че страната може да прави пари от нищото, за какво събира налози? На доктрина звучи рационално, нали, в случай че могат да отпечатват безконечен брой пари, защо са им налози? Отговорът е елементарен, само че доста фрапантен - същинският проблем е, че плащате високи налози, с цел да наложите илюзията, че финансирате държавното управление, до момента в който го вършиме. Шокиращо, само че истина. Държавата се финансира от принтиране на пари. Хартия, зад която стои хартия. Балон, който ще се спука вероятно. Ситуация, която ще се утежни, тъй като в случай че множеството американци и останалият свят разбере за тази машинация, доверие във валутата ще се загуби, доларът ще падне и западната цивилизация с него. Ако идващият президент не направи нужните политики, рано или късно балонът ще се спука. Още има време. Не би трябвало да се вършат същите неточности като 60-те и 70-те, може да скочите, преди да заври водата. Да се завоюват избори не е задоволително - би трябвало реорганизиране на държавното управление, сложни решения. Ще е мъчно, системата ще се бори с измененията, само че имате право да решите личната си орис. Решението за посоката на Ел Салвадор беше наше и продължава да е наше, не толерираме да ни споделят какво да вършим. Така постигнахме немислимото - срещу всичко успяхме да реализираме немислимото, като превърнахме Ел Салвадор от най-опасната страна в света, към най-безопасната. Постигнахме това, като отрекохме световният хайлайф. Казахме им - стига. И това е моето обръщение към вас. Бийте се. Защото най-после ще си коства! ”

Дори речта на Хавиер Милей пред Световния стопански конгрес бледнее пред 10-те минути на Наиб Букеле. Зад него стоят и неоспорими, зашеметяващи резултати.През 2019 година Ел Салвадор избира 37-годишния Букеле за собствен президент. Държавата е една от най-опасните в света и изостава от други южноамерикански републики.

Букеле взема решение да натика всичките нарушители на Ел Салвадор в пандиза. Бруталната му политика е подложена на критика от НПО-тата като нарушение на човешки права, само че той им споделя да си гледат работата. Според него те желаят Ел Салвадор да продължи да има проблем с престъпността, с цел да има причина да получават заплатите си. През 2023 той вкарва над 70,000 души в пандизите, вкарва строги политики срещу насилието и приканва родителите да спрат децата си от незаконния живот, който води до затвор или гибел.

Резултатът е колкото фрапантен, толкоз и явен - Ел Салвадор е една от най-безопасните страни в света сега, а стопанската система потегли внезапно нагоре. Букеле беше избран отново с 84% гласове, откакто първият път имаше 53% поддръжка.

Днес неговата поддръжка е 87% и пораства. Той е оповестил, че идната му цел е война против корупцията, по същия метод като тази с насилието - просто ще построй голям затвор и ще натика в него всеки подкупен политик и служител. Като е направил персонална молба към основния прокурор на Ел Салвадор да стартира следствието от личният му кабинет.

За край бих желал да посоча - Ел Салвадор има население от 6 милиона души. А доста от проблемите им звучат сходно на нашите…

Автор:
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР